Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Galati

Obiective turistice in Galati

Existenta Municipiului Galati este puternic legata de fluviul Dunarea si faptul ca acesta se afla la confluenta dintre Dunare, Prut si Siret.

O zona care a fost locuita din cele mai vechi timpuri, orasul Galati este un important centru regional si in ziua de azi. Exista mai multe atractii si obiective turistice in Galati la dispozitia celor care il viziteaza.

Considerand tema maritima a orasului, este aproape obligatoriu sa incepem descrierea obiectivelor turistice cu unul care se preteaza cu aceasta tema, respectiv Palatul Navigatiei – Gara Fluviala, cladire construita in ultimul deceniu al secolului al XIX-lea, este acum sediul mai multor institutii.

Palatul Admnistrativ a fost inaugurat pe data de 27 aprilie 1906 si astazi este sediul Prefecturii Judetului Galati, o cladire foarte interesanta, construita dupa planurile lui Ion Mincu cu o fatata frumos decorata precum si cu doua statui din marmura alba.

Biserica Precista este o biserica fortificata, cea mai veche cladire din Galati, fiind sfintita in septembrie 1647 pe vremea domnitorului Vasile Lupu. Stilul cladirii este romanesc si prezinta mai multe elemente specifice cladirilor fortificate, cum ar fi turnul-clopotnita prevaazut cu mtereze, precum si o tainita – menita sa ascunda bunuri de valoare.

Biserica Mavromol – care in limba greaca inseamna “Stanga neagra” – a fost construita in 1669 si inca pastreaza picturile murale interioare valoroase din acea perioada. Biserica detine si o icoana de lemn sculptat extrem de bine facuta care o ilustreaza pe “Maica Domnului” precum si o catapeteasma valoroasa.

Palatul Universitatii, o constructie monumentala ocupa centrul orasului pe buna dreptate, fiind custruit inte 1911-1913, nu poate fi ratat.

Galatiul are si un aport cultural pentru regiune acesta avand doua teatre, Teatrul Gulliver – dedicat celor mici – si Teatrul Dramatic – cu o trupa permanenta de 25 de actori, 2 regizori si un scenograf.

Desigur in timpul vizitei dumneavostra nu trebuie sa ratati statuia lui Castache Negri sau Lupa Capitolina, cu atat mai mult daca ne angajati serviciile de rent a car Galati.

Comments

comments

This entry was posted in Galati and tagged , . Bookmark the permalink.